Titel van het project : Variety trial

Deelnemers:  Geïnteresseerde praktijken van het MSG Science Netwerk Fysiotherapie    

                    

Begeleiding: 

  • Syl Slatman (onderzoeker i.o.) Syl Slatman
  • Raymond Ostelo (VU, Amsterdam)

Contactpersoon en aanmelding:  Syl Slatman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-29684200). 

Achtergrond:  In het kader van een promotieonderzoek naar het gebruik van fysiotherapie met geïntegreerde Virtual Reality (VR) therapie bij patiënten met complexe chronische lage rugpijn, zoeken wij eerstelijns fysiotherapeuten die een nieuw ontwikkelde behandeling willen testen. Deze fysiotherapeuten zullen door middel van loting ingedeeld worden in de experimentele groep (fysiotherapie met VR) of controle groep (reguliere fysiotherapie, zonder VR).
Wie zoeken wij?

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar fysiotherapiepraktijken die:

• 1 á 2 fysiotherapeuten per praktijk kunnen laten deelnemen aan dit onderzoek, die:
o Geen ervaring hebben met het gebruik van VR als behandelinstrument én bij toewijzing in de controle groep bereid zijn om tijdens de voortgang van het onderzoek geen gebruik te maken van VR als behandelinstrument;
o Gemiddeld tenminste één nieuwe patiënt met chronische lage rugpijn per maand onder behandeling krijgen en op de hoogte zijn van de nieuwe KNGF richtlijn voor chronische lage rugpijn (2021);
o Bereid en gemotiveerd zijn om deel te nemen aan de scholingen (zie onder) en voor alle deelnemende patiënten enkele behandelgegevens te noteren.

Van deelnemende fysiotherapeuten in de experimentele groep wordt gevraagd om bij 4-6 patiënten per fysiotherapeut de nieuwe interventie te geven, waar VR een grote rol in speelt.
Van deelnemende fysiotherapeuten in de controle groep wordt gevraagd om bij 4-6 patiënten per fysiotherapeut de reguliere behandeling voor chronische lage rugpijn te geven, zonder gebruik te maken van VR.


Voor deelnemende fysiotherapeuten in de experimentele groep:
U krijgt kosteloos 2 VR-brillen per fysiotherapeut te leen om onze ontwikkelde interventie te testen, inclusief training om VR adequaat als behandelinstrument in te zetten.


Voor deelnemende fysiotherapeuten in de controle groep:
U krijgt de mogelijkheid om na voltooiing van het onderzoek dezelfde training over VR als behandelinstrument te ontvangen.

Verder:
o ontvangt u gratis scholing over chronische lage rugpijn en de behandeling van complexere patiënten. De experimentele groep ontvangt deze bij de start van het onderzoek, de controle groep bij het eind van het onderzoek;
o U draagt bij aan het in kaart brengen en verder verbeteren van de behandeling van patiënten met chronische lage rugpijn;
o U profileert uw praktijk onder patiënten, verwijzers en collega’s;

Accreditatie:  U kunt accreditatiepunten ontvangen voor deelname aan dit onderzoek

Status  project  lopend onderzoek