Beïnvloedt de mate van bewegingsangst de impact van distorsie van de visuele omgeving op de bewegingsuitslag van de nek in patiënten met nekpijn?

Link:

Deelnemers

  • Maaike Kragting (MSG Science Netwerk Fysiotherapie + onderdeel promotie)
  • Rekrutering van patiënten en meting in geselecteerde praktijken van het MSG Science Netwerk Fysiotherapie

VU-vertegenwoordiging / begeleiding

  • dr. Annelies Pool-Goudzwaard
  • prof. dr. Michel Coppieters

Contactpersoon: Maaike Kragting Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Maaike kragting

Achtergrond
Door de visuele feedback te manipuleren d.m.v. virtuele realiteit, toonden Harvie et al aan dat visuele feedback een invloed heeft op de hoeveelheid pijnvrije nek ROM in mensen met nekpijn. Het moment van pijn ervaring trad later op in de ROM indien de visuele feedback ‘vertraagd’ werd aangeboden, en trad sneller op indien de visuele feedback ‘versneld’ werd aangeboden. Het doel van dit onderzoek is om na te gaan of de mate van bewegingsangst een invloed heeft op de mate waarmee verandering van de visuele feedback een effect heeft op de pijnvrije ROM in patiënten met nekpijn. Deze studie is een voorbereidende studie om te exploreren of virtuele realiteit ingezet kan worden als behandelingsstrategie.

Accreditatie:

Status project:  lopend onderzoek