back2actionlogoDit onderzoek richt zich op patiënten met non-specifieke lage rugpijn (profiel 3) of patiënten met non-specifieke nekpijn (profiel C). Deze patiëntengroepen kenmerken zich door de aanwezigheid van een of meerdere psychosociale klachten waardoor ze een hoger risico hebben op aanhoudende pijnklachten. Denk hierbij aan: depressie, angst, somatisatie, bewegingsangst, een passieve manier van coping, lage self-efficacy en pijn catastroferen. Patiënten kunnen direct zien of ze in aanmerking komen voor dit onderzoek door middel van een korte online vragenlijst.

De hoofdvraag van dit onderzoek is of een gecombineerde behandeling (inclusief online cursus) effectiever is dan reguliere fysiotherapie in het verminderen van ervaren ‘disability’.

Marc Mensink
Reactie met Citaat
Marc Mensink zei:
Voorbeeld 1 van het gebruik van comments
Psychosomatisch e fysiotherapeuten worden geëxcludeerd van het onderzoek. Is dat te doen gebruikelijk, want...

Als psychosomatisch e fysiotherapeut ben ik geïnteresseer d om mee te weken aan het onderzoek, kan ik via deze site contact opnemen met de onderzoekers om eventueel een (telefonische) afspraak te plannen?

Marc Mensink
Laatst gewijzigd op 22.08.2022 16:29 door Marc Mensink
Voorbeeld bijdrage 2 Forum onderzoek Back2Action
Voorbeeld 1 van het gebruik van comments
Psychosomatisch e fysiotherapeute n worden geëxcludeerd van het onderzoek. Is dat te doen gebruikelijk, want...

Marc Mensink
Voorbeeld bijdrage Forum onderzoek Back2Action
Voorbeeld 1 van het gebruik van comments.
Doet u ook aan training in het gebruik van een online interventie gericht op het herkennen en beïnvloeden van psychosociale klachten? Lijkt mij uiterst zinvol!

Marc Mensink
Reactie op mijn eerdere inzending
Ik lees net in de Nieuwsbrief dat u dat inderdaad doet mocht ik in de controlegroep worden ingedeeld. Dan zal deze training beschikbaar worden gemaakt na de inclusiefase.lol

2000 Resterende tekens