Capita Selecta lezing SOLK – resultaten van de CORPUS studie

Van 07 februari 2023 19:00 tot 07 februari 2023 21:00
Bij Webinar

MSG Science Netwerk Fysiotherapie
&
Master in Musculoskeletal Physiotherapy Sciences
nodigen u uit voor de Capita Selecta lezing (webinar):

“Onderzoek naar SOLK – resultaten van de CORPUS trial”

 

Op dinsdag 7 februari 2023

19:00 uur tot 21.00 uur.


 

Deze Capita Selecta lezing zal als webinar worden verzorgd door Hans van der Wouden, universitair hoofddocent en Margreet Wortman, PhD i.o..
Hans van der Wouden is verbonden aan de ​afdelingen Huisartsgeneeskunde en Ouderen-geneeskunde van Amsterdam UMC. Hij zal ons meenemen in het onderzoek naar Somatisch Onbegrepen Lichamelijke Klachten (SOLK).
Margreet Wortman zal resultaten weergeven van haar CORPUS trial. Een korte samenvatting: Een deel van de patiënten die frequent de huisarts bezoeken, heeft lichamelijke klachten, waarvoor de huisarts geen lichamelijke aandoening als afdoende verklaring vindt (SOLK). Deze patiënten ervaren vaak problemen in hun dagelijks functioneren. Uit een pilot studie is gebleken dat patiënten zeer tevreden zijn over de psychosomatische fysio- en oefentherapie en dat deze therapie acceptabel en haalbaar is. Daarnaast is de (kosten-)effectiviteit van de psychosomatische therapie voor patiënten met SOLK onderzocht en is getracht de “black-box” te exploreren van de psychosomatische interventie.

 

Locatie:

Webinar

Kosten deelname:

  • MSG leden ( NVMT, NVFS, NVOF, NFP): 10 euro.
  • Deelname als lid van MSG Science Netwerk Fysiotherapie: 5 euro
  • Alumni en studenten van de Master of Sciences Musculoskeletal Physiotherapy Sciences: gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht via deze website.
  • Overige studenten (opleiding Fysiotherapie of Master-opleiding): gratis
  • KNGF lid: 25 euro
  • niet-KNGF lid: 30 euro

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via de link op deze pagina.

Accreditatie:

wordt aangevraagd