Capita Selecta Webinar Hamstring blessure

Van 23 maart 2021 19:00 tot 23 maart 2021 21:30
MSG Capita Selecta lezing “de hamstring blessure” volgeboekt
 

De Capita Selecta lezing op dinsdag 23 maart 19.00 uur heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt.
Inschrijven is niet meer mogelijk.

MSG Science Netwerk Fysiotherapie
&
Master in Musculoskeletal Physiotherapy Sciences
nodigen u uit voor de Capita Selecta webinar:

“De Hamstringblessure”

door dr. Guus Reurink en dr. Sander van der Hoef

Dinsdag 23 maart 2021

19:00u tot 21:30u


Webinar hamstring blessure

Hamstringblessures zijn hardnekkige, veelvoorkomende blessures en verhinderen veel mensen om hun sportactiviteiten uit te kunnen voeren. Voor de professionele sporter geldt dat zij worden geconfronteerd met de hoge incidentie en recidivering die deze blessure kenmerkt en ook kan zorgen voor een lange afwezigheid in de sport.

Om het aantal hamstringblessures te reduceren is veelvuldig onderzoek gedaan naar primaire preventie van hamstringblessures.  Ook is onderzoek gedaan naar de diagnostiek van de (acute) hamstringblessure zoals complementaire beeldvorming met echografie of MRI. Ook naar het voorspellen van de duur van de blessure na een hamstringblessure is onderzoek verricht. De vraag is of op basis van veronderstelde voorspellende variabelen (zoals beeldvorming) een voorspelling kan worden gedaan over de duur van de blessure vlak na het letsel. Voor de behandeling van de blessure zijn deskundigen het er algemeen over eens dat een grondig progressief revalidatieprogramma de basis vormt voor de behandeling van acute hamstringblessures.

De eerste lezing zal worden gepresenteerd door dr. Guus Reurink, de tweede lezing door dr. Sander van der Hoef.

Dr. Guus Reurink, sportarts bij Ajax, heeft een uitgebreide ervaring als onderzoeker op het gebied van sportblessures, in het bijzonder in de diagnostiek en de behandeling van hamstringblessures.

In deze lezing zal dr. Guus Reurink ingaan op onderzoek dat is verricht naar de diagnostiek, prognose (Return To Play) en de behandeling van de hamstringblessure.  

Dr. Sander van der Hoef, fysiotherapeut en in september 2020 gepromoveerd op onderzoek naar de hamstringblessure,  zal in de tweede lezing ingaan op interventies die hij onderzocht op het gebied van preventie en de behandeling van de hamstringblessure.


Kosten deelname:

  • MSG leden (NVMT, NVFS, NVOF, NFP): gratis.
  • Deelname als lid van MSG Science Netwerk Fysiotherapie: gratis
  • Alumni en studenten van de Master of Sciences Musculoskeletal Physiotherapy Sciences: gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht via deze website.
  • Overige studenten (opleiding Fysiotherapie of Master-opleiding): gratis
  • KNGF lid: 20 €
  • niet-KNGF lid: 25 €

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via de link op deze pagina.

Accreditatie:

KRF: 3 punten voor register Algemeen Fysiotherapie en sportfysiotherapie.  Keurmerk is aangevraagd

aanmeldknop175