Scholing MOVE-it

Van 11 april 2024 16:00 tot 11 april 2024 19:30
Bij PECE zorg

{rscomments on}

MSG Science Netwerk Fysiotherapie
&
Master in Musculoskeletal Physiotherapy Sciences
verzorgen de scholing

“MOVE-it, scholing voor manueel therapeuten”

Door: a/prof. Wendy Scholten-Peeters en Ivo Lutke Schipholt, MSc 

 

Op donderdag 11 april 2024

16.00 u. tot 20:30 u.


Achtergrond

Een nekhernia is een erg pijnlijke aandoening die leidt tot forse beperkingen in functioneren en werk. Een operatie is de standaardbehandeling wanneer pijn en uitval van gevoel of kracht in de arm aanhouden. Een dergelijke operatie heeft echter ook complicatierisico’s en gaat gepaard met hoge kosten. Een intensief fysiotherapieprogramma afgestemd op de tekenen en symptomen van de individuele patiënt lijkt na een jaar vergelijkbare effecten te hebben als een operatie. Wanneer dit zo is geeft dit de patiënt een goede alternatieve behandelkeuze en kunnen operaties mogelijk worden voorkomen.
Methode: Het betreft een multicenter trial bestaande uit 11 deelnemende ziekenhuizen in Nederland. In totaal worden 126 patiënten met een cervicale radiculopathie en een operatie indicatie geïncludeerd. Patiënten zullen worden gerandomiseerd in een interventie en een controle groep. De interventie bestaat uit een gepersonaliseerd multimodaal fysiotherapie programma dat bestaat uit neuromobilisaties, cervicale mobilisaties, oefentherapie, (pijn)educatie en gedragsactivatie afhankelijk van de klinische bevindingen.
Het aantal sessies bedraagt 12 tot 18 sessies over een periode van ~12 weken. De controle interventie bestaat uit een operatie (Anterieure Cervical Discectomie met Fusie) met de gebruikelijke nazorg. De effecten van de behandelingen worden na 3, 6, 12, 24 en 60 maanden gemeten.
Verwachte resultaten: Wij verwachten dat gepersonaliseerde fysiotherapie even effectief en tevens goedkoper is dan een operatie. Dit is gunstig voor de patiënt en de maatschappij omdat patiënten veilige en effectieve zorg verdienen.

In deze bijeenkomst worden manueeltherapeuten geschoold in de interventie die als behandelprotocol staat beschreven in het MOVE-it onderzoeksproject

Locatie:

PECE zorg, Vijfkamplaan 8, 5624 EB Eindhoven

 

Kosten deelname:

  • MSG leden ( NVMT, NVFS, NVOF, NFP): gratis.

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via de link op deze pagina.

Accreditatie:

Registers manuele therapie en algemeen fysiotherapie: 4 punten

 

aanmeldknop175