Capita Selecta lezing prof. dr. Maurits van Tulder

 Registratie gesloten
 
46
Categorie
Algemeen
Datum
2018-06-05 17:00 - 19:00
Locatie
VU Amsterdam Medische Faculteit - De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam, Nederland
Aantal beschikbare stoelen
150
Beschikbare stoelen
104
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bijlage

Low back pain: call for action

door prof. dr. Maurits van Tulder

Als een van de mede-auteurs geeft prof. Maurits van Tulder in deze presentatie een overzicht van een reeks van drie artikelen over lage rugpijn wereldwijd die zijn gepubliceerd in The Lancet in maart 2018. Aan deze artikelen hebben meer dan 30 vooraanstaande deskundigen uit landen wereldwijd meegewerkt en heeft (inter) nationaal grote mediaaandacht gekregen.

Lage pijn is de nummer een oorzaak van invaliditeit wereldwijd met een puntprevalentie van naar schatting 540 miljoen mensen. Dit zorgt voor een grote druk op de beschikbare gezondheidszorg en sociale systemen die al overbelast zijn. Er ligt een uitdaging  om de juiste zorg en benadering te bieden en de lasten en kosten van lage rugpijn aan zowel particulieren als de samenleving aanzienlijk te verkleinen. In de overgrote meerderheid reageert lage rugpijn gunstig op eenvoudige zorg en zelfmanagement. Aggressieve behandeling van lage rugpijn is overbodig:  ze geven een hoog risico en hoge kosten en zijn weinig effectief. In Nederland is aangetoond dat ondersteuning voor vroege terugkeer naar het werk, gecombineerd met aanpassingen in sociale- en ziektekostenverzekering systemen, kan leiden tot een substantiële vermindering van werkverzuim en toename vankwaliteit van leven voor de patiënt.

Na deze lezing zal Alessandro Chiarotto, promovendus, een presentatie houden over zijn onderzoek over lage rugklachten: ‘Optimizing Physical functioning mEasuRement in Low Back Pain (OPERa-LBP)’.  Voor dit onderzoek vraagt hij medewerking van MSG Science Netwerk Fysiotherapie leden.

LET OP: alle presentaties worden gehouden in het Engels!

Locatie
VU Medische Faculteit,   Van der Boechorststraat 9, 1081 BT Amsterdam Collegezaal 2  Begane grond   

Koffie en thee staan klaar!

Kosten deelname:
MSG leden ( NVMT, NVFS, NVOF, NFP and NVBF): gratis.  Deelname als lid van MSG Science Netwerk Fysiotherapie: gratis
Alumni en studenten van de Master of Sciences Musculoskeletal Physiotherapy Sciences: gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht via de website: MSG science netwerk.  Overige studenten (opleiding Fysiotherapie of Masteropleiding): gratis
KNGF lid: 20 euro     niet-KNGF lid: 25 euro 

Indien van toepassing kunt u het inschrijvingsgeld overmaken naar:
Bankrekeningnummer  NL 52 DEUT 0 4878 14 975 tnv Vrije Universiteit Amsterdam,  Faculteit gedrags- en  Bewegingswetenschappen Amsterdam met referentie R/002172.01

 
 

Alle datums

  • 2018-06-05 17:00 - 19:00

Powered by iCagenda